30 decembra 2017

Klobáskové pagáčiky


Včera som piekla pagáčiky -malé slané klobáskové - dva z jedného cesta. Ako bonus som pridala kyslú kapustu, naši to proste milujú.













Čo budeme potrebovať:
500g polohrubej múky 
250ml mlieka
100g maslo
1 vajce
1/2 kocky droždia
a malú lyžičku soli

a ešte:
klobásku, najlepšie pikantnú
kyslú kapustu
tvrdý syr
sézamové semienka
a vajíčko na potretie

Droždie dáme do mlieka a vidličkou ho dobre rozmiešame.
Múku nasypeme do misy, v strede vyhĺbime jamku a do nej vylejeme mlieko s droždím.
Pridáme vajce, soľ a zamiesime hladké cesto.

Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenšie a vykrajujeme kolieska o priemere asi 5-6 cm.
Do stredu dáme malý kopček kyslej kapusty a koliesko klobásky. 
Cesto prehneme, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.

Na pagáčiky vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 5 mm.
Vykrajujeme maličké pagáčiky, potrieme vajíčkom, na vrch položíme koliesko klobásky a kúsok syra.

Pečieme na 220°C asi 10-12 minút a kapustové asi 15 minút, pretože sú väčšie.



 

2 komentáre:

  1. Vyzerajú fajn tie kapustové, tie syrové sú určite tiež dobré, len neroztečie sa syr po plechu? No neva, určite stoja za vyskúšanie. Tvoje recepty mám rada, Evi :) Nech sa ti darí ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono to všetko záleží od syra a ani syr jednej značky nie je vždy rovnaký... ja na zapekanie celkom rada používam mozzarellu tehlu, kupujeme ju na Morave, kúpime celú tehlu, nakrájam a dám do mrazničky... vyrába to nejaký talian z moravského mlieka a vyrába aj parmazán pod zn. Grand Moravia, veľmi dobré syry
      a ďakujem :) prajem aj tebe všetko dobré :)

      Odstrániť